В лісах півночі Хмельниччини дозріває чорниця. Чим корисна та як правильно збирати ягоду?

Чорниця – джерело вітамінів. Ці сезонні ягоди вже дозрівають в лісах на півночі Хмельниччини. Вони надзвичайно корисні: допомагають знизити рівень холестерину та контролювати кількість цукру в крові.

Збираючи чорницю, робіть це правильно:

  • Шукайте добірні ягоди. Спіла чорниця кругла, темно-синя, з не пом`ятою і не тріснутою шкіркою.
  • Основне правило вибору – чим більша ягода, тим солодша.
  • Не зривайте білі ягоди, – вони навіть не почали зріти, а також не беріть маленькі і тверді – вони можуть бути кислими.
  • Щоб відірвати ягоду від стебла, просто злегка покрутіть її. Потім покладіть у відерце. Якщо чорниця не відривається легко, можливо, вона ще не дозріла. Навіть якщо ягода гарного кольору, краще її залишити.
  • Чорницю можна споживати свіжою, з неї печуть пироги, роблять варення або ж її заморожують.

Термін придатності цієї ягоди у обсвіжому вигляді становить менше 14 днів. Краще її зберігати в скляному або пластиковому контейнері.

Якщо ви хочете заморозити чорницю, то знайте, що вона збільшується в розмірах при мінусовій температурі.

Пресслужба Хмельницького ОУЛМГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*