Тонну білих грибів “вполювати” лісівники Ярмолинеччини за тиждень.
На фото – процес переробки грибів у Зіньківському лісництві. Там влаштовані спеціальні інфрачервоні сушки. А це, мабуть, найвдаліший спосіб заготівлі грибів на зиму. Вони не лише зберігають свої корисні властивості, а й набувають більш насиченого аромату.
Для сушіння лісівники вибирають тільки молоді, пружні гриби без пошкоджень. Далі очищають їх від бруду, нарізають пластинками та сушать 8-10 годин.
Готовий продукт пакують у фірмові пакунки та реалізують всім бажаючим через лісовий магазин –https://kmlisshop.org.ua/grib-biliy-susheniy.html…
Для лісівників сезон “тихого полювання” – особливий. Адже це дає їм можливість не лише попрацювати у тихому затінку лісів, а й допомогти тим подолянам, які обожнюють гриби, але не мають можливості їх збирати.
Нагадаємо, цього року на Хмельниччині через війну заборонено влаштовувати пікніки та розводити багаття, а також відвідувати ліси на автомобільному транспорті. А от пішки або на велосипеді можна вирушити на “тихе полювання” – можна. Звісно, пам’ятаючи про власну безпеку!
Пресслужба Хмельницького ОУЛМГ.